söndag 13 februari 2011

Scones

 

 

Gott från köket
En kall eftermiddag, vardag som helg, passar Scones. Självklara tillbehör är ost och marmelad.

Scones
Tid 20-30 minuter           4 kakor
Sätt ugnen på 250 grader.

8 dl vetemjöl
½ tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
4 dl mjölk eller filmjölk

Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Finfördela matfettet i de torra ingredienserna så att du får en grynig massa.
Tillsätt mjölken eller filmjölken och blanda snabbt ihop degen. Arbete inte degen för mycket för då kan brödet bli segt.
Dela degen i fyra delar. Platta ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka med en mjölad bordskniv i fyra delar. Nagga eventuellt med gaffel.
Grädda bröden i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.
Bryt isär bröden när de har svalnat något.

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar